Artikels

Altijd en overal controle over uw IT-omgeving

Het stijgend gebruik van cloud computing verklaart de tendens dat werknemers steeds vaker werken op eigen mobiele apparaten, laptops, pc’s en vanuit verschillende locaties. Net dat maakt het voor IT-beheerders moeilijker om alle devices veilig, uniform en up-to-date te houden. Om hen hierin bij te staan, ontwikkelde Microsoft een tool genaamd Intune. Met Intune beheert u alle devices op één plaats, hetzij via de cloud of door uitbreiding van de bestaande lokale infrastructuur.

Wat kan u doen met Intune?

U gebruikt Microsoft Intune voor het beheer van uw mobiele apparaten, toepassingen en pc’s. Dit alles doet u in de cloud. Hieronder de belangrijkste features.

  • Updates: U rolt zowel eigen applicatie-updates als Windows-updates uit op elk apparaat in uw netwerk. Via Intune heeft uw IT-beheerder controle over alle werkplekken ongeacht zijn locatie of die van uw werknemers. Door alle apparaten up-to-date te houden, werken werknemers steeds in de nieuwste en meest veilige omgeving en dus hoeft u zich geen zorgen te maken om dataverlies, virusinfecties, verouderde versies…
  • Software Deployment: Applicaties worden eenvoudig ter beschikking gesteld in een cloudplatform. Als u bijvoorbeeld Microsoft Office 2016 beschikbaar wil maken voor al uw werknemers, deelt uw IT-beheerder dit softwarepakket via Intune en kunnen al uw werknemers (of enkel diegenen die u verkiest) de software downloaden en installeren. U kunt ervoor kiezen om applicaties automatisch te installeren voor alle werknemers waardoor ze zelf geen acties hoeven te ondernemen.
  • Inventory: U heeft een overzicht van alle beschikbare hardware en software. Via Intune kan uw IT-beheerder zien welke applicaties er op een pc staan, hoeveel schijfruimte elke laptop nog heeft, welke printers geconnecteerd zijn, welke programma’s er op elk device geïnstalleerd staan, enzovoort.
  • Intune Endpoint Protection: U beveiligt alle apparaten in uw netwerk tegen bedreigingen door schadelijke software of malware. Intune scant ook elk toestel automatisch, zodat u altijd en overal volledig beschermd bent.

Wanneer is Intune niet geschikt?

Voor een onderneming met meer dan 100 werknemers is Microsoft Intune niet de ideale oplossing. Er kunnen te veel computers zijn die tegelijkertijd updaten waardoor uw netwerk overbelast geraakt. Voor grote ondernemingen is System Center Configuration Manager een betere optie. Het nadeel daarvan is dat alles wel lokaal beheerd moet worden en dat dit grote opstartkosten met zich meebrengt.

Hoe gebruikt Userfull Intune?


Intern

  • Niet al onze werknemers zijn te allen tijde aanwezig in het hoofdkantoor in Brussel. Soms zijn ze op bezoek bij klanten, in het satellietkantoor in Mechelen of werken ze van ergens anders. Daarnaast werken ze op zowel hun laptop, hun tablet als hun smartphone. Dankzij Microsoft Intune heeft elke werknemer steeds de nieuwste software en de meest veilige omgeving. Zo hebben we bijvoorbeeld de laatste update van Skype for Business automatisch op elke laptop uitgevoerd.
  • Als er een nieuw device geconfigureerd moet worden, kan de gebruiker alle applicaties eenvoudig installeren door ze te raadplegen in het cloudplatform van Intune.
  • Omdat elke werknemer met verschillende devices werkt, is het vaak moeilijk om daarin een overzicht te behouden. Microsoft Intune inventariseert automatisch alle geinstalleerde applicaties van elk device en monitort of elk device nog genoeg opslagruimte heeft, welke printers er aan elke laptop geconnecteerd zijn, enzovoort.

Klanten

  • We hebben een uitgebreide Intune-omgeving waarin we alle devices van onze klanten kunnen beheren. Daarmee gaan we zeer tijdsefficiënt te werk. Omdat we werken vanuit een cloudplatform, hoeven we ook niet fysiek bij de klant te zijn. 
  • Voor klanten met eigen in-house IT-beheerders, zetten we omgevingen op waarin ze zelf eenvoudig en overzichtelijk alle devices van alle werknemers kunnen beheren. De IT-afdeling bespaart enorm veel tijd omdat alles vanaf een centrale plaats gebeurt. Ze hoeven niet elk device apart te configureren.
  • Daarnaast heeft Userfull ook enkele uitgebreide toepassingen van Intune ontwikkeld. Zo wordt Intune bij sommige klanten gebruikt om een uniforme branding door te voeren: dezelfde achtergrond bij alle gebruikers, het company dashboard als homepagina voor alle browsers, een loginscherm in de kleuren van het bedrijf, noem maar op. Zo behoudt u als manager steeds de volledige controle over alle IT-gerelateerde producten en diensten.

Hoe neemt u uw IT in handen? Laat het ons weten.

Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar top