ISB migreert naar
Proximus Cloud Pro

Oorspronkelijke situatie

Voor de technische ondersteuning had het IT-personeel van ISB doorheen de jaren een impressionante IT-infrastructuur uitgebouwd. Een zeer performante omgeving, die niettemin enkele pijnpunten met zich meedroeg. Deze situeerden zich vooral op het niveau van het beheer van de infrastructuur. Het onderhoud van de lokale servers was een fulltime job geworden. Nochtans kan het IT-team die tijd nuttiger besteden. Bovendien zijn er veel - al dan niet verdoken - kosten voor het beheer van een on-premise infrastructuur.

ein

"We hadden het project niet eens kunnen starten of voltooien zonder Userfull. Overstappen naar de cloud was zeker de juiste keuze."

Douglas Stone, IT Director ISB

1_3

Rol van Userfull

Voor het ontwerp van de oplossing en omwille van de kennis van de Proximus-infrastructuur deed ISB een beroep op ICT-Expert Userfull. Userfull vervulde de rol van ervaren partner en vertaalde de noden van ISB naar een oplossing binnen Proximus Cloud Pro Container. Voor elke vraag of vereiste die ISB had, zorgde Userfull voor een vertaling naar de juiste oplossing bij Proximus. Dankzij haar kennis van bedrijfsapplicaties binnen de cloudinfrastructuur van Proximus kon Userfull een architectuur ontwerpen die een antwoord bood voor zowel de overdracht van data en applicaties als voor het internetverkeer.

Resultaat

Dat de aanpak werkte, blijkt ook uit het feit dat de oplossing die Userfull ontwierp tijdens dit project nog altijd wordt gebruikt binnen Proximus voor gelijkaardige virtualisatieprojecten. Dankzij het project wordt het IT-team van ISB gevoelig ontlast. Zaken zoals airco en elektriciteit, licentiebeheer en hardware-onderhoud van het serverpark vallen niet langer onder hun verantwoordelijkheid. En daar zijn ze bij ISB blij om. Verder is uit een ROI-analyse gebleken dat een overgang naar de cloud op lange termijn financieel positief is.

Ontdek hoe Userfull ook uw efficiëntie kan verhogen met een verhuis naar de cloud en neem contact met ons op.

twede
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar top