IoT/System Engineer
tracking systeem in gebouwen

internship

WAAROM DIT PROJECT ?

Userfull heeft de vraag ontvangen van een klant om een systeem te implementeren dat het aantal personen in meerdere ruimtes in een gebouw kan bepalen. De resultaten moeten weergegeven worden in een visueel praktisch overzicht/dashboard waarbij niet enkel live-informatie getoond wordt, maar ook de historiek, de trends,… gekoppeld aan events in bijvoorbeeld een kalender.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Je hebt in deze stageopdracht de vrijheid om alle technologische pistes te onderzoeken en zo tot een eigen oplossing te komen. Dit kunnen ook meerdere oplossingen zijn als dat mogelijk is.

- Je onderzoekt de markt op huidige technologieën die in aanmerking komen als trackingsysteem. Bv. WiFi, Bluetooth, NFC,…  Hierbij zal je echt out-of-the-box kunnen denken.
- Uit je lijst van mogelijkheden zal je de beste opties filteren en verder uitwerken.
- Je zet je eigen systeem op en test deze. Als er tijd over is kan je natuurlijk ook meerdere systemen opzetten.
- Je analyseert welke informatie relevant is om weer te geven op het dashboard en hoe deze best visueel overgebracht zal worden.
- Je bouwt je dashboard op en test deze.

Je kan dit project gerust uitbreiden/aanpassen volgens je eigen inzichten. Zo is het bijvoorbeeld ook een optie om individuen in een gebouw te herkennen dankzij dit tracking-systeem zodat er onder andere kan bepaald worden wie nog in het gebouw en zelfs in een specifieke ruimte aanwezig is wanneer een brand uitbreekt. Of kunnen we aan de hand van specifieke informatie van individuen groepen samenstellen van personen met een gemeenschappelijke factor? Kan je de aanwezigheid van mensen koppelen aan andere systemen zoals Teams en Office365? Je kan hier dus zo ver in gaan als je zelf graag wil.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je hebt hiermee je eigen Internet-of-things systeem uitgewerkt en/of geïntegreerd met bestaande technologieën die we bij deze klant kunnen implementeren, maar eventueel ook zelf zullen gebruiken en ons in staat stelt gedetailleerde analyses uit te voeren op hoe groepen mensen zich gedragen in ruimtes.

OVER ONZE STAGEPROJECTEN

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider.

Projectmanagement behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= een collega van Userfull). Met andere woorden: je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang je alleen bent of samen werkt.

Ook proberen wij bij stageprojecten aan te geven waar juist de focus op ligt: applicatieontwikkeling, systeem- en netwerkbeheer of softwaremanagement. Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar juist de focus ligt.

profiel
Werken bij Userfull

OVER STAGE LOPEN BIJ USERFULL

Userfull staat gekend voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt. Zo kan je zeer actief mee denken en het project mee vorm geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren.

Daarnaast verwelkomen wij jou van harte in ons Userfull Team. Zo zorgen wij regelmatig voor gezellige afterwork-activiteiten. Denk maar aan karting, BBQ, padel ... Ook tussen de middag maken wij het altijd gezellig met pingpong of volleybal wedstrijdjes.

Samengevat bieden we je de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet als hoe we noden van onze klanten vertalen naar IT-projecten. Tot slot zal je ook ontdekken hoe onze collega’s business analyses doen of hoe wij met elkaar kennisdelen via de UF Academy.

WAT DOET USERFULL?

Als IT-partner bieden wij op een strategische manier IT-advies en –implementatie aan. Wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van onze expertise in IT. Zo ontwikkelen wij een oplossing die volledig voldoet aan de noden van onze klanten als organisatie en als mens.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.

“Bij Userfull behandel je geen detail van het verhaal maar het groter, geïntegreerde gedeelte.”

Tommy De Wit, Project Management

Soliciteer nu

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Wit_logo_userfull_footer

  Scherpenhoek 91
  2850 Boom
  BTW BE 0439.828.286

  Tel: 02 282 08 08
  E-mail: info@userfull.be

  Nieuwsbrief

  Schrijf je hier in voor meer nieuws

  Scroll naar top