IoT/System Engineer
tracking systeem in gebouwen

internship

WAAROM DIT PROJECT ?

Userfull heeft de vraag ontvangen van een klant om een systeem te implementeren dat het aantal personen in meerdere ruimtes in een gebouw kan bepalen. De resultaten moeten weergegeven worden in een visueel praktisch overzicht/dashboard waarbij niet enkel live-informatie getoond wordt, maar ook de historiek, de trends,… gekoppeld aan events in bijvoorbeeld een kalender.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Je hebt in deze stageopdracht de vrijheid om alle technologische pistes te onderzoeken en zo tot een eigen oplossing te komen. Dit kunnen ook meerdere oplossingen zijn als dat mogelijk is.

- Je onderzoekt de markt op huidige technologieën die in aanmerking komen als trackingsysteem. Bv. WiFi, Bluetooth, NFC,…  Hierbij zal je echt out-of-the-box kunnen denken.
- Uit je lijst van mogelijkheden zal je de beste opties filteren en verder uitwerken.
- Je zet je eigen systeem op en test deze. Als er tijd over is kan je natuurlijk ook meerdere systemen opzetten.
- Je analyseert welke informatie relevant is om weer te geven op het dashboard en hoe deze best visueel overgebracht zal worden.
- Je bouwt je dashboard op en test deze.

Je kan dit project gerust uitbreiden/aanpassen volgens je eigen inzichten. Zo is het bijvoorbeeld ook een optie om individuen in een gebouw te herkennen dankzij dit tracking-systeem zodat er onder andere kan bepaald worden wie nog in het gebouw en zelfs in een specifieke ruimte aanwezig is wanneer een brand uitbreekt. Of kunnen we aan de hand van specifieke informatie van individuen groepen samenstellen van personen met een gemeenschappelijke factor? Kan je de aanwezigheid van mensen koppelen aan andere systemen zoals Teams en Office365? Je kan hier dus zo ver in gaan als je zelf graag wil.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je hebt hiermee je eigen Internet-of-things systeem uitgewerkt en/of geïntegreerd met bestaande technologieën die we bij deze klant kunnen implementeren, maar eventueel ook zelf zullen gebruiken en ons in staat stelt gedetailleerde analyses uit te voeren op hoe groepen mensen zich gedragen in ruimtes.

OVER ONZE STAGEPROJECTEN

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

profiel
Werken bij Userfull

OVER STAGE LOPEN BIJ USERFULL

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen.

WAT DOET USERFULL?

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.

“Bij Userfull behandel je geen detail van het verhaal maar het groter, geïntegreerde gedeelte.”

Tommy De Wit, Project Management

Soliciteer nu

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Wit_logo_userfull_footer

  Scherpenhoek 91
  2850 Boom
  BTW BE 0439.828.286

  Tel: 02 282 08 08
  E-mail: info@userfull.be

  Nieuwsbrief

  Schrijf je hier in voor meer nieuws

  Scroll naar top