Artikels

Voka Leuven naar ‘The New Way Of Working’

Situatieschets

  • Behoefte om een IT-strategie uit te bouwen: Voka ervaart in een steeds veranderende omgeving de nood aan beweeglijkheid zodat ze steeds spot on kunnen reageren in functie van hun core business.
  • Technologie als ondersteuning voor het bereiken van de doelstellingen: Voka wilde IT inzetten op een manier waarop ze beter konden samenwerken en zo nog meer van waarde konden zijn voor ondernemingen.
  • Nood aan gerichte samenwerking: Oorspronkelijk werkten zij samen aan documenten door te mailen, te bewerken, en nadien terug te mailen.
  • Behoefte aan een mobiel kantoor: De werknemers van Voka zitten niet altijd fysiek op kantoor. Vaak zijn zij op verplaatsing.
  • Nood aan efficiënter tijdsbeheer in IT: Oorspronkelijk stond er een serverkast met 3 fysieke servers in. Deze uitgebreide infrastructuur nam ook de nodige onderhoudstijd in beslag.

“Het onderhoud van servers zou niet tot de kernactiviteiten van de IT-manager mogen behoren.”

Kevin Logist, IT Manager Voka Leuven


Userfull als partner

Voor het ontwerp van de oplossing en omwille van de expertise in “The New Way Of Working” deed Voka beroep op Userfull. Als jarenlange partner vervulde Userfull de rol van het vertalen van de noden van Voka naar een oplossing. Zo stelt het Voka in staat om hun missie waar te maken. Dankzij de lange samenwerking wist Userfull perfect hoe Voka werkt. Wat zijn de business-noden? Hoe werkt hun markt? Hoe verloopt de communicatie tussen de Kamers onderling? Allemaal vragen die Userfull perfect kon beantwoorden. Ook voor de technische aspecten zorgden Userfull en Voka samen voor een correct verloop.

“De samenwerking met Userfull is zeer aangenaam, professioneel en correct.”

Kevin Logist, IT Manager Voka Leuven

Tevreden met het resultaat

  • Werken van overal: Zij kunnen nu altijd en overal hun documenten raadplegen. Dit is voor hen een enorme verbetering omdat ze vaak op verplaatsing zijn voor onder andere opleidingen en meetings.
  • Verbeterde samenwerking: Skype for Business zorgt voor een enorme meerwaarde op vlak van communicatie met andere kantoren.
  • Werken in dezelfde interface: De gebruikers kunnen blijven werken op dezelfde werkwijze, met dat verschil dat ze nu hun gegevens overal konden raadplegen en tegelijk aan bestanden konden werken.
  • Minder onderhoudskosten: Omdat de file server vervangen is door Onedrive for Business en Sharepoint in de cloud, is er veel minder serveronderhoud nodig. Ook een aantal andere servers zijn overbodig geworden.


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven