Stage lopen bij Userfull

Raadpleeg hieronder onze stageplaatsen en stel je kandidaat.

System engineering: Remote Gateway

Een gevestigde manier om connecties te maken naar andere systemen is mogelijk door het maken van een Remote Desktop Connection (RDP) via een Remote Gateway. Deze Remote Gateway is een Microsoft Server feature. De setup van een Remote Gateway vandaag de dag is vaak een aparte VM die ook nog eens een on-premise Active Directoy vereist. Zijn er andere en betere manieren? Aan jou om deze te vinden.

System engineering: RMM Tools

Als IT-partner is het voor ons steeds belangrijk om alle end-devices van gebruikers te managen met zo weinig mogelijk impact voor de gebruikers. Graag monitoren wij ook onze hardware zodat we onmiddellijk op de hoogte zijn als er iets aan de hand is met een toestel. In een cloud-minded omgeving wordt dit nog veel belangrijker, de toestellen zijn niet meer altijd bereikbaar via het domein-netwerk en kunnen zich overal bevinden. Aan jou om dit verder te onderzoeken.                         

Development: Bibliotheek web applicatie

Om onze bibliotheek van leerboeken te beheren zouden we graag een applicatie maken. Een applicatie waarin we deze boeken beheren en waarmee de gebruikers gemakkelijk een boek kunnen uitlenen aan de hand van een barcode en via een responsive website. Jouw taak is om deze opdracht full stack aan te pakken. Ga je volledig custom of gebruik je tools zoals Microsoft PowerApps om de front-end te doen?

Development: Rapid form generation

Custom of met bestaande tools snel forms genereren voor database entiteiten. Hoe vaak heb je al niet een eenvoudig CRUD scherm van scratch moeten maken voor je projecten? In praktijk is dit vaak straight forward, maar vaak toch ook best tijdrovend. Aan jou om te onderzoeken of er systemen bestaan die de database entiteit scannen en hiervoor een standaard formulier aanmaken.                                                                                                     

Development: Dynamics CRM en PowerApps

Sinds kort heeft Dynamics CRM een gehele nieuwe interface en uitbreidingen. De Unified interface zou betere usability moeten bieden en de uitgebreide ondersteuning van PowerApps zou meer functionaliteit en mogelijkheden moeten bieden aan de poweruser dan ooit. Aan jou om deze claims te challengen en te zien wat nu de echte limieten zijn!                                                                         

Development: Azure Docker in DevOps omgeving

Bijna iedereen kent servers en virual machine. Een processor, wat RAM, een harde schijf, een OS er op en klaar. Maar wat als we al dat achterwege kunnen laten? Dit is wat docker biedt en Azure wil bieden met Azure docker. Hoe verhoudt Azure Docker zich met de gekende Docker voor desktops en hoe eenvoudig is het om hier test en productie omgevingen op te zetten in vergelijking met Azure App Services?

IoT / System engineering: State of the art infrastructuur (AP's, badging, security camera’s)

Bij Userfull werken we momenteel met een mix van systemen. Een provider voor de Access Points, een provider voor de beveilingscamera’s en een prioritair badge systeem. Aan jou om dit te vervangen door andere hardware oplossingen die te beheren vallen via de cloud.                                                                                      

IoT / System engineering / Development: Aansturen verschillende devices

Amazon Echo, Google Nest, Philips Hue, Ring doorbell enz. al deze apparaten zijn zogenaamde smart IoT toestellen. Wat echter niet zo slim is, is dat ze allemaal aan te sturen zijn met andere protocollen en API’s. Aan jou om wel slim te zijn en een software laag te ontwikkelen boven deze toestellen die verschillende soorten IoT toestellen kan aansturen. 

Marktonderzoek en automatische detectie op basis van niet standaardcriteria

We merkte op dat we ons onderscheiden van de rest waarin we op zoek zijn naar bedrijven die willen groeien met behulp van IT. Toch zijn er nog een aantal factoren onduidelijk waar jij mee aan de slag zal gaan: Hoe groot is de markt waarin bedrijven willen groeien en dat met behulp van IT? Wat zijn de grootste noden om te groeien? Wie zijn die klanten dan?

Een nieuwe productlancering

Een deurbel met Microsoft Teams integraties zoals een chatsysteem, cameradetectie, vanop afstand kunnen bedienen enzovoort. Het lijkt misschien ver weg maar bij Userfull experimenteren we graag met de technologie van morgen. Aan jou om eens na te denken over de lancering van zo’n innovatieve deurbel: Zou hier een markt voor zijn? Hoe groot zou die markt dan zijn? Hoe zou jij dit product dan naar de buitenwereld communiceren?

Whiteboard 2

Heb je zelf een stagevoorstel in gedachten?

Bij Userfull staan we altijd open voor creatieve ideeën en uitdagende projecten. Deel je uitdaging met ons en wie weet ga je er binnenkort zelf mee aan de slag. 

Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven