Artikels

Hoe medewerkersbetrokkenheid verhogen in een hybride werkomgeving?

Userfull groeide al jaren op een sterke bedrijfscultuur waarin de waarden samen, trots en eer en structurele groei centraal staan. Toen werd ook voor ons thuiswerken opeens verplicht …

Het plotse wegvallen van de korte babbels bij de koffiemachine, de pingpong- of volleybalwedstrijdjes tijdens de middag en alle spontane after-work bijeenkomsten, had een enorme impact op ons groepsgevoel. Dit bracht al snel een kettingreactie teweeg op vlak van motivatie, persoonlijke ontwikkeling, etc.

Ergens was het mooi om te constateren hoe essentieel dit altijd al was geweest in onze bedrijfsvoering maar we voelden ons ook meteen heel kwetsbaar toen de gevolgen van dit gemis zichtbaar begonnen te worden. Waar we vroeger bijvoorbeeld nooit hadden wakker gelegen van fenomenen als ‘employee silence’, werd dit opeens een oprechte bezorgdheid.

De behoefte vanuit de organisatie was duidelijk: een oplossing om in de dagelijkse werking eenvoudig te verbinden met elkaar en met de missie en visie van het bedrijf  

Met deze gedachte ontwikkelden we een intranet as a service, van waaruit onze collega’s hun werkdag optimaal kunnen beleven. Dit zonder de beperkingen die thuiswerken met zich meebrengt en met de voordelen van een fysieke ontmoetingsplaats. In een mum van tijd creëerden we zo opnieuw het ‘samen’-gevoel dat eigen is aan het Userfull DNA.

Het dashboard biedt ruimte voor kennisdeling, informele momenten en interne communicatie

Daarnaast kunnen medewerkers hun werkplek individueel inrichten waardoor ze onmiddellijk toegang tot documenten, projectteams en applicaties krijgen die voor hen relevant zijn. Via het platform zijn we ook in staat om het welzijn van onze collega’s te bewerkstelligen door focustijd in te stellen en de verschillende communicatiekanalen te stroomlijnen.  

Al zijn we heel blij dat we elkaar af en toe weer zonder scherm ertussen in de ogen mogen kijken. Het intranet as a service blijft zonder twijfel één van de meest waardevolle investeringen die wij tijdens corona hebben gedaan.

Kortom, een verwezenlijking waar wij trost op zijn en die ook blijvend zinvol zal ingezet worden in onze werking! 


Benieuwd naar hoe jouw intranet as a service eruit zou kunnen zien? Plan een kennismakingsgesprek en breng hybride werken naar the next level!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven