Artikels

Hoe wifi-authenticatie je bedrijfsnetwerk extra kan beveiligen tegen inbreuken

We gebruiken allemaal wifi en vaak is wifi ook de toegangspoort tot het bedrijf zelf. Wifi is echter moeilijk te controleren, omdat het signaal door het hele gebouw reikt, zelfs tot op de parkeerplaats. Een eenvoudig wachtwoord of certificaat biedt onvoldoende bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot de wifi. Door de implementatie van wifi-authenticatie kunnen toegangen centraal beheerd worden.

Wifi-authenticatie bestaat al lang, maar was tot nu toe een kostbare investering. Daarom heeft onze stagiair Quinten onderzocht hoe deze implementatie betaalbaarder kan worden voor KMO’s.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ben je een collega en wil je toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk? Door de implementatie van Intune zal het systeem jouw apparaat en Microsoft account herkennen en zal je via een authenticatiepagina toegang krijgen tot het netwerk. Je hebt met andere woorden als collega geen tot weinig last van deze extra beveiliging.

Ben je een bezoeker of stagiair en wil je toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk? Het systeem zal jouw apparaat en Microsoft account niet herkennen waardoor toegang tot het bedrijfsnetwerk niet mogelijk is. Een bezoeker zal via een aparte inlogpagina zich moeten aanmelden en op die manier toegang krijgen tot een bezoekersnetwerk die afgeschermd is van het bedrijfsnetwerk.

Een leerrijke stage

“Bij Userfull heb ik niet alleen technische kennis op gedaan, maar ook de nodige soft skills. Ik ben zeer dankbaar dat ik hier stage heb mogen volgen.”

Bedankt Quinten voor dit geweldige project en wensen je nog heel veel succes!

Ook benieuwd naar een stage bij Userfull? Neem een kijkje tussen onze stages en ga de uitdaging tegemoet!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven