Artikels

Office 2016 komt op 22 september uit

Onlangs is Microsoft uitgekomen met het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Daar wordt nu gevolg aan gegeven met Microsoft Office 2016. De lancering van Office 2016 is niets nieuws: de nieuwe Microsoft Office is in juli al uitgekomen voor Mac. Recent is Microsoft naar buiten gekomen met de boodschap dat ze Office 2016 op 22 september lanceren. Naar aanleiding hiervan heeft onze collega en Office-specialist Yanissa De Jonghe voor u de nieuwe features onderzocht.

Klaar voor de cloud

Microsoft heeft met Office 2016 voornamelijk de focus op de cloud gelegd. Ze merken dat meer en meer bedrijven in de cloud werken en programma’s als Dropbox, Google Drive of OneDrive gebruiken. Microsoft wilt haar eigen programma OneDrive daarom veel prominenter vooraan plaatsen, zodat hun dienst makkelijker bruikbaar is voor onmiddellijke cloudopslag. Elk bestand dat u wenst te bewaren, zal automatisch via OneDrive gaan.

Als u een bestand wilt doorsturen, krijgt de ontvanger een downloadlink zodat hij rechtstreeks aanpassingen of opmerkingen kan maken in het document. U kunt de aanpassingen wel pas zien als de ontvanger het bestand heeft opgeslagen. Dat was voorheen alleen maar mogelijk in de (minder gebruiksvriendelijke) webapplicatie van Word.

Voorlopig zult u dit alleen met Microsoft Word kunnen doen, maar op termijn zal dit uitgebreid worden naar PowerPoint en Excel.

Voor wie zich nog niet helemaal thuisvoelt in de cloudomgeving: geen nood, u kunt de bestanden nog steeds lokaal opslaan.

Nagenoeg dezelfde interface

Qua uiterlijk is Office 2016 niet veel veranderd tegenover de versie van 2013. Microsoft concludeerde dat hun gebruikers tevreden zijn over de interface van Office 2013 waardoor er geen reden tot verandering bestond.

Office 2016 zal een nieuw kleurenthema krijgen dat vergelijkbaar is met die van de huidige Mac-, iOS- en Androidversies.

Omdat meer en meer gebruikers werken met tablets, richt Office 2016 zich ook meer op touchscreens, zonder daarbij af te doen aan de voorkeuren van de klassieke toetsenbord- en muis-gebruikers. Daarnaast past Office 2016 zich perfect aan naargelang de schermgrootte op alle soorten tablets en smartphones en hybride toestellen.

Nieuwe zoekfunctionaliteit “Tell Me”

Één van de meest interessante nieuwe features is de geëvolueerde zoekfunctie bovenaan. Gebruikers die op zoek zijn naar bepaalde functies op de takenbalk, kunnen dit gewoon intypen in de zoekbalk en krijgen meteen hulp. Als u bijvoorbeeld documenten vertrouwelijk wilt maken, zoekt u ‘vertrouwelijk’ op. Als u een opmerking wilt toevoegen, typt u ‘opmerking’. ‘Tell me’ brengt u dan meteen waar u moet zijn en bespaart u zo enorm veel tijd.

Inbox Zero

Met Clutter help Microsoft u om uw inbox schoon te houden. Clutter scant uw inbox en sorteert al lerende welke mail belangrijk voor u zijn en welke niet. Eenmaal Clutter op basis van uw eerderer acties beter op de hoogte is van uw voorkeuren, worden tijdrovende, onbelangrijke mails meteen overgezet naar de ‘Cluttermap’.

Data visueel maken

Binnen Excel worden weer diverse add-ons geïntegreerd waarbij u grote hoeveelheden data uit diverse bronnen kunt verzamelen en analyseren. Zo is de Power Query nu standaard geïnstalleerd.

Installatie

Office 365-abonnees kunnen zonder extra kosten upgraden naar de nieuwste versie van het softwarepakket. Office 2016 zal werken op systemen met Windows 7 of hoger. 


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven