Artikels

Samensmelting van organisaties, de IT-uitdagingen en vooral de oplossingen

Meer en meer bundelen ondernemingen hun krachten samen. Strategisch en structureel is dat een hele oefening. Ook op vlak van IT zijn er uitdagingen, daar was de Microsoft tenant migratie bij Acumen België een mooi voorbeeld van.

Een Microsoft tenant is de gespecialiseerde omgeving waarin je alle Microsoft applicaties, gebruikers en abonnementen beheert en beveiligt. Het hebben van meerdere tenants zoals bij Acumen, zorgt voor inefficiënt software en hardware beheer, waaronder instellingenbeheer, gebruikersbeheer en beveiliging.

Aangezien organisatiestructuren doorheen de tijd veranderen, ontstaan er typisch verschillende van die tenant omgevingen binnen een organisatie. Migreren naar 1 centrale tenant lost dit op. Met de juiste kennis en tools hebben wij verschillende informatiecomponenten van de tenants gemigreerd naar 1 centrale tenant zonder data verlies en impact voor de gebruikers of business continuïteit. Deze migratie leverde volgende voordelen op:

  • De IT-manager heeft een centraal overzicht van alle gebruikers, zonder steeds te moeten wisselen tussen de verschillende tenants. Het uitvoeren en beheren van algemene instellingen of beveiligingsmaatregelen is direct voor alle gebruikers geconfigureerd.
  • De gebruikers werken makkelijker samen in applicaties zoals Microsoft Outlook, Microsoft Teams, OneDrive en/of SharePoint.

Steeds up-to-date

Aan de hand van jaarplannen volgen wij de nieuwste features en ontwikkelingen van Microsoft op de voet op en houden wij hun omgeving up-to date.

Bedankt Acumen voor de fijne samenwerking en proficiat met jullie groei! Wij zijn trots dat wij jullie hierin mogen ondersteunen!

Benieuwd hoe IT-innovaties jouw krachtenbundeling kunnen ondersteunen?


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven