Artikels

Werken met Teams & SharePoint? Dat betekent efficiënt samenwerken en veilig documenten beheren binnen je organisatie! Ook benieuwd hoe?

Veel organisaties werken vandaag de dag al met Microsoft Teams om onder andere te communiceren met collega’s in een hybride werkomgeving. Daarnaast biedt deze tool nog vele andere mogelijkheden om efficiënt samen te werken binnen de verschillende afdelingen. Denk aan het delen en bewerken van documenten, aankondigingen, projectmatig samenwerken en zo veel meer. In combinatie met SharePoint worden documenten op een veilige en gestructureerde manier beheerd en gearchiveerd. Kortom, werken met Teams & SharePoint biedt tal van voordelen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Bij Userfull hebben we 1 Teams-groep voor de hele organisatie. Deze groep heeft 1 channel voor algemene aankondigingen en documenten die voor alle collega’s zichtbaar zijn. Daarnaast heeft deze groep verschillende channels volgens de afdelingen binnen onze organisatie. Zo kan je binnen een team eenvoudig communiceren en documenten toevoegen. Tot deze channels krijgen enkel de bevoegde collega’s toegang, zo zorgen we voor de veiligheid van informatie. Er is ook een synchronisatie met SharePoint voorzien waar alle documenten ook weer beheerd, gedeeld en gearchiveerd kunnen worden.

Userfull Teams-groep

Projectmatig samenwerken

Naast het algemene Userfull-team, hebben wij een Teams-groep per klant geïntroduceerd om efficiënt samen aan projecten te kunnen werken en documenten rond deze projecten te beheren. Per klant worden er channels aangemaakt voor de verschillende projecten die er lopen. Aan deze channels worden dan weer de betrokken collega’s toegevoegd zodat iedereen enkel de voor hem of haar nuttige informatie en documenten kan raadplegen. Eenvoudig, toch?

Schematische voorstelling Teams-groep per klant

Het wordt nóg beter

Wil je toch ook via je Windows Verkenner/File Explorer toegang tot alle documenten hebben? Dat kan via een eenvoudige synchronisatie in OneDrive met een mappenstructuur zoals op de file server als resultaat. Jij bepaalt welke folders je synchroniseert en stelt bovendien de offline toegankelijkheid in. Handig voor presentaties bij externe partijen!

Mappenstructuur door synchronisatie met OneDrive

Reaching the next level together…

Userfull heeft intussen al verschillende organisaties ondersteund bij deze migratie. Wil jij ook efficiënt en veilig samenwerken in Teams & SharePoint binnen jouw organisatie? Contacteer ons voor meer informatie en we bekijken dan samen met jou hoe we dit kunnen bereiken of laat hieronder jouw e-mailadres achter voor verdere updates!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven