Artikels

4 tips om langdurige bedrijfsnetwerkproblemen op te lossen

Heb jij bedrijfsnetwerkproblemen die al heel lang aanslepen en waar nog steeds geen oplossing voor gevonden is?

Hier zijn enkele tips van onze technische collega’s die mogelijk een oplossing bieden:

  • Apple toestellen kunnen zich hardnekkig blijven vasthouden aan 1 bepaalde access point. Ze blijven er steeds mee geconnecteerd, ook al sta je in een andere ruimte of gebouw met andere access points.
  • Oude of onjuist geconfigureerde toestellen kunnen wel eens last hebben van multicast berichtjes. Dit zijn typische hallo of kennismakingsberichtjes waarbij het toestel laat weten dat zij bestaan op het netwerk en waarmee zij ook naar andere interessante dingen zoeken op het netwerk. Dit kan oplopen tot 1000 berichtjes per seconde, waardoor er geen ruimte meer is voor relevante berichtjes. Met gevolg overbelasting van het netwerk.
  • Zeker in grote netwerken kan het gebeuren dat door de wirwar van kabels een kabel in hetzelfde systeem zit, waardoor een lus gecreëerd wordt. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde berichtjes oneindig blijven rondgaan in je netwerk, waardoor vermenigvuldiging en overbelasting ontstaat.
  • Als het echt random is en bovenstaande tips niet geholpen hebben, dan kan het aan de hardware zelf liggen en is het misschien tijd voor nieuwere hardware.

Vragen over deze tips?


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven