Artikels

5 redenen waarom move to the cloud interessant kan zijn

We kunnen er niet meer omheen: het tijdperk van de cloud. Veel bedrijven hebben de move naar de cloud al gemaakt, anderen staan op het punt de overstap te maken of hebben hier al eens over nagedacht. Zit jij in die laatste categorie of weet je er zelfs nog niets over? Dan kan dit artikel jou helpen. Er bestaan namelijk verschillende redenen om de cloud in de armen te sluiten en nog meer, er bestaan onwaarschijnlijk veel cloud-oplossingen. De ene oplossing sluit al beter aan bij jouw noden dan de andere dus neem gerust de tijd om dit lijstje door te nemen. Hier bundelen we een overzicht van verschillende behoeften en mogelijke cloud-oplossingen. 

1. Optimale kostenstructuur

Contracten met datacenters kunnen tot ongenoegen leiden wanneer prijzen of voorwaarden periodiek aangepast worden. Ook je eigen on-premise infrastructuur veroudert snel en voldoet niet altijd aan alle behoeften. Cloud-licenties zijn wel onderhevig aan indexering, maar deze is vaak een stuk transparanter en je behoudt steeds dezelfde voorwaarden. Daarnaast kan een datamigratie (deels of volledig) naar de cloud soms simpelweg voordeliger zijn. Vergelijk in de eerste plaats dus zeker de kosten op volgende manier: 

Kost migratie naar de cloud + cloud-licentie(s) + maandelijks verbruik

Kost on-premise datacenter/eigen infrastructuur + onderhoud en vervanging infrastructuur

Bij de keuze voor de juiste oplossing zal er gekeken worden naar de beste combinatie tussen infrastructuur in de cloud (IaaS), applicaties in de cloud (SaaS) en platformen in de cloud (PaaS).

Mogelijke cloud-oplossingen zijn: Amazon, Egnyte, Azure, FileCloud, SharePoint,…
Je kan de specifieke functionaliteiten onderling vergelijken om te weten te komen wat het beste platform voor jou is. 

2. Synchronisatie tussen vestigingen, departementen,…

Vooral bij grote bedrijven of organisaties met meerdere vestigingen kan centraal beheer van data en applicaties een uitdaging zijn. Zo kan vestiging 1 bijvoorbeeld data wijzigen in een applicatie, maar wordt dit niet aangepast in diezelfde applicatie van vestiging 2. Met een cloud-oplossing lijkt synchronisatie in vergelijking een fluitje van een cent. Iedereen werkt in hetzelfde systeem dat in de cloud gehost wordt waardoor repetitieve zaken verdwijnen en updates automatisch doorgevoerd worden.

Je bestanden centraal beheren? Met SharePoint,… kan je altijd en op elke locatie werken.
Mogelijke CRM-/management-systemen zijn: Teamleader, Exact Online, Ionbiz,…

3. Flexibiliteit 

Ben je een groeibedrijf? Je capaciteit van data, communicatie, samenwerkingsplatformen,… zal regelmatig groeien en dus aangepast moeten worden. Dit kan lastig zijn als al je data en applicaties on-premise staan. De cloud is makkelijk uitbreidbaar op elke manier en kan deze groei goed ondersteunen.

Niet enkel bij groei, maar ook bij een fluctuerend gebruik van je capaciteit doorheen het jaar, overnames, fusies,… zal een cloud-oplossing zich aanpassen aan jouw noden. Je krijgt de capaciteit die je nodig hebt op elk moment en betaalt dus ook enkel wat je verbruikt.

Mogelijke Windows-oplossingen: Microsoft 365, Office 365 
Mogelijke platformen: SharePoint,…

4. Automatisatie

Een on-premise infrastructuur vraagt onderhoud. Zo zal je eigenhandig updates en vernieuwingen moeten uitvoeren, vaak toestel per toestel. Sommige bedrijven vinden het dan ook voordeliger om dit uit te besteden en kiezen voor software en/of hardware in de cloud. Deze zijn steeds up-to-date op elk toestel.

Mogelijke automatisatie-tools: EDM, Azure automation, VCM, Cisco automatisation, Azure en Amazon cloudhosting platformen,…

5. Veilig werken

Nieuws over weer een nieuwe digitale bedreiging is geen rariteit. Steeds vaker en steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met één of ander virus dat in sommige gevallen toch een grote impact kan hebben op de hele organisatie. Cloud-leveranciers investeren dan ook erg veel geld in beveiliging en onderzoek naar nieuwe bedreigingen. De meeste cloud-oplossingen kennen standaard garanties rond beveiliging en er bestaan verschillende tools die de algemene veiligheid nog kunnen verhogen.

Mogelijke Windows-oplossingen: Microsoft 365
Mogelijke extra beveiligingssystemen: EDMMFA,…

CONCREET AAN DE SLAG?

Wil je graag professioneel advies omtrent de juiste cloud-oplossingen? Wij helpen meerdere klanten met hun keuze, de implementatie en het onderhoud van verschillende cloud-oplossingen. Bel +32 2 282 08 08 of mail naar info@userfull.be zodat we vrijblijvend kunnen bekijken hoe we jullie kunnen helpen.


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven