Artikels

Hoe beveiligen tegen het Cryptovirus

Steeds meer horen we dat bedrijven getroffen worden door een vorm van Cryptolocker-virus. Hierbij worden bestanden vergrendeld, en wordt er gevraagd om een betaling te doen om weer aan je bestanden te kunnen.

Hoe komt het Cryptovirus binnen?

De virussen kunnen zich enkel manifesteren als een gebruiker in je netwerk dat toelaat door bijvoorbeeld een bepaalde bijlage te openen. Vervolgens zijn alle bestanden in het netwerk vergrendeld en dus onbruikbaar.

Wat kan u zelf doen ter preventie tegen het Cryptovirus?

Zorg steeds voor offline backups

Let er wel op dat die back-up van je gegevens op een externe harde schijf is bewaard die is losgekoppeld van je computer. Het virus versleutelt alle gegevens binnen haar bereik. Dat zijn dus niet alleen bestanden op de besmette pc, maar ook data die toegankelijk zijn via aangesloten opslagmedia of in het netwerk waar de computer toe behoort.

Wees alert met bijlages met een .exe of .zip-extensie

Open geen onbekende of verdachte bijlages met deze extensie aangezien dit de meest voorkomende vorm is waarin het virus wordt rondgestuurd.

Let op je mails

Het Cryptovirus wordt voornamelijk via mail rondgestuurd. Open nooit bijlages van mails waarvan je niet weet wat het is, je de verzender niet kent en waarvan je twijfelt aan de echtheid van de mail.

Rechtenbeheer

Kijk zeker na wie rechten heeft op welke gegevens. Gebruikers die veel rechten hebben moeten het meest waakzaam zijn. Zij hebben immers het grootste bereik binnen het bedrijfsnetwerk en daarbij kan het Cryptovirus de grootste impact hebben.

Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.


,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven