Artikels

Netwerk, beveiliging en toegangscontrole optimalisering

Camera’s, access points, switches, een badgingsysteem enzovoort. Je gebruikt al snel verschillende systemen door elkaar om je kantoor veilig en je netwerk performant te houden. Dit is iets dat organisch snel groeit, denk maar aan nieuwe noden en nieuwe systemen. Regelmatig herevalueren heeft toch wel voordelen en zorgt dus voor nieuwe inzichten.

Stagiair Lars hielp ons op die manier de verschillende systemen te centraliseren naar 1 systeem. Hij zal hiervoor onze access points, camera’s, switches en badgingsysteem optimaliseren. Zo is het eenvoudiger om informatie op te slaan en gericht te reageren op triggers.

Het in kaart brengen van de huidige omgeving

Lars ging als eerste van start met het in kaart brengen van de bestaande omgeving. Wat is er bijvoorbeeld allemaal verbonden met de switch? Wat is er allemaal draaiende op het netwerk? Waar bevinden er zich acces point? Welke camera’s zijn er? Welke systemen worden er gebruikt?

Implementatie van nieuwe componenten

Eens in kaart gebracht en met nieuw bestelde componenten, ging Lars samen met een technieker aan de slag met de implementatie. Aansluitende tekende hij een nieuwe netwerkinfrastructuur uit, zodat we overzichtelijk kunnen zien hoe alles met elkaar in verbinding staat.

Netwerkinfrastructuur

Resultaat

Zowel onze switches, access points en camera’s staan nu in 1 systeem, wat ervoor zorgt dat we via een dashboard heel snel aanpassingen kunnen maken en overzichtelijk problemen kunnen opsporen. Kortom, het brengt stabiliteit in ons netwerk.

Overzichtelijk dashboard

Leerrijke stage

“Userfull is een zeer aangenaam en open bedrijf vol met geweldige collega’s die zowel op de werkvloer als na de uren aangename mensen zijn. Ik heb veel tijdens mijn stage geleerd op alle vlakken, zowel over planningen maken en in een team werken als werken met nieuwe technologieën en technieken.”

Bedankt Lars voor dit geweldige project en wensen je nog heel veel succes!

Ook benieuwd naar een stage bij Userfull? Neem een kijkje tussen onze stages en ga de uitdaging tegemoet!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven