Al heb je de nodige maatregelen genomen om een goede cybersecurity omgeving te creëren, helaas blijft de gebruiker de zwakste schakel in dit hele verhaal. Phishing heeft nog steeds een gemiddelde hit-rate van 20%. Leid je een KMO van 50 medewerkers, betekent dit dus dat 10 mensen zich wel eens laten vangen door een valse e-mail.
Waarom is phishing zo gevaarlijk?
Phishing is een actieve vorm van cyberaanval waarbij iemand via de meest gebruikte communicatiekanalen je probeert te verleiden om bijvoorbeeld via een link of bijlage kwaadaardige software te downloaden of je login-gegevens prijs te geven.
Na het klikken op de bijlage of URL ontstaat er een golf van nefaste gebeurtenissen. Malware wordt binnengehaald in het bedrijfsnetwerk en kan in een mum van tijd zelfs de controle van het volledige netwerk overnemen of informatie encrypteren.
Hoe kan je phishing het hoofd bieden?
Je werknemers er bewust van maken waarom phishing zo gevaarlijk is en hoe ze phishing kunnen herkennen, kan veel schade voorkomen. Onder het motto ‘beter voorkomen, dan genezen’, stimuleren we je om je team te trainen aan de hand van automatische phishing campagnes.
Wat is het resultaat?
Het bewustzijn van medewerkers rond cybersecurity groeit doordat ze regelmatig geconfronteerd worden met verdachte triggers en als management krijg je inzicht in de kwetsbaarheid van je organisatie op vlak van beveiligingsrisico’s. Zo kan er kort op de bal gespeeld worden aan de hand van video tutorials, quizjes, of live trainingen bij jou op kantoor.
Benieuwd naar de resultaten van een automatische phishing campagne binnen jouw team?
Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.