Artikels

Support- en onderhoudsstudie van een Communicatie Hub integratie

Microcomputers zijn overal aanwezig, ze zijn goedkoop, hebben heel veel functies en je kan deze op alle mogelijke manieren gebruiken. Hierdoor zijn er al heel wat kantoren en gebouwen uitgerust met deze microcomputers. In ons voorbeeld hebben we zo’n 300 tot 400 Communicatie Hub toestellen beschikbaar in meerdere woonzorgcentrums in België. De vraag dat wij hier ons nog bij stellen is: “Hoe kan je nu die microcomputers zo goed mogelijk onderhouden, ondersteunen, updaten en veilig houden?” Dit was dan ook de basis van Laurens zijn bachelorproef.

Automatisch configureren van wifi

Laurens legde vooral zijn focus op het eenvoudig instellen van de wifiverbinding. Wifi is essentieel voor de hele werking, remote management en data uitwisseling met de cloud van de Communicatie Hub.

Zo schreef Laurens met behulp van het programma Python, een script dat de wifi automatisch zal configureren. Dat script implementeerde hij permanent op de Communicatie Hub. Op deze manier kunnen zowel zorgverleners als bewoners heel eenvoudig door het inpluggen van een USB-stick met de juiste gegevens, de wifi op de Communicatie Hub instellen.

Schematische voorstelling automatisch configureren van wifi

Nieuwe software voor koppelen van apparaten en uitsturen van acties

Laurens bestudeerde overigens een software dat bijvoorbeeld bij het waarnemen van een te hoge temperatuur door een ander apparaat, acties kan koppelen en waarschuwingen kan uitsturen. Dit zou een handige toepassing kunnen zijn voor de Communicatie Hub. De software dat hij hiervoor onderzocht heeft is Azure IoT hub cloud en schreef zijn bevindingen neer in de bachelorproef.

Stage-ervaring

“Ondanks het vele thuiswerken, beleefde ik een zeer fijne stage. Vooral de warme sfeer onder de collega’s en de leuke afterwork bijeenkomsten zoals de bowling en secret santa, gaan mij zeker bij blijven.” “De grootste moeilijkheid van mijn bachelorproef was het bestuderen van het remote managen in Azure IoT hub cloud.”

Bedankt Laurens voor je enthousiaste inzet en nog veel succes gewenst met je verdere carrière!

Ook benieuwd naar een stage bij Userfull? Neem een kijkje tussen onze stages en ga de uitdaging tegemoet!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven