Artikels

Verhuizen of renoveren | Wat nu met mijn IT-infrastructuur?

Verhuizen is een groot project dat heel wat voorbereiding en organisatie vergt. Zo dient ook de IT-infrastructuur naar de nieuwe locatie verplaatst te worden, maar hoe pak je dat nu best aan? Wij zetten je alvast graag op weg met deze best practices! 

7 STAPPEN OM DE VERHUIS VAN JE IT-OMGEVING IN GOEDE BANEN TE LEIDEN

Controleer je systemen volgens je doelen

Een verhuis is het uitgerekende moment om je huidige systemen goed te controleren. Misschien zijn er wel systemen die niet meer (goed) werken of die gewoonweg verouderd zijn. Deze analyse kan erg veel tijd en geld besparen bij je verhuis. Koppel je huidige IT-landschap ook meteen terug aan je toekomstige strategische doelen om helemaal future-proof te blijven.

Bekijk de verhuis als een afzonderlijk project 

Stel een toegewijd project team samen en zorg voor een duidelijke rolverdeling tussen interne medewerkers en externe partners waarbij ieder zijn verantwoordelijkheden en taken kent. Dit vergroot de kans op een succesvolle en zorgeloze verhuis.

Bereid je nieuwe locatie voor

Ga tijdig on-site een kijkje nemen om alle nodige voorzieningen qua bekabeling etc. in orde te brengen. Communiceer de eigenlijke verhuisdatum zo snel mogelijk aan alle betrokken partijen zoals je netwerkprovider, hardwareleveranciers, …

Bescherm je data

Het is een aanrader om alle data, ook firewalls en dergelijke te back-uppen op een locatie die niet beïnvloed kan worden door de verhuis. Met een degelijk disaster en recovery plan anticipeer je op nefaste scenario’s wanneer er toch iets zou misgaan tijdens de verhuis.

Verhuis IT-zaken apart

Een verhuisfirma is erg handig om alle meubels en kantoorspullen voor jou te verplaatsen naar de nieuwe locatie. Het is goed om alle IT-gerelateerde zaken daarentegen uit te besteden aan je IT- en telecom partners om alles vlot te laten verlopen. Als je dit toch overlaat aan de verhuisfirma, zorg dan zeker dat alle kabels gelabeled zijn aan het juiste apparaat en kijk erop toe dat deze met een zachte hand behandeld worden.

Test je netwerk

Op de verhuisdag kan je telecom- en IT-partner best aanwezig zijn om mogelijke netwerkproblemen op te lossen en bij afloop een checklist te doorlopen zodat je zonder zorgen van start kan gaan.

Migratie naar de Cloud

Als je gebruik maakt van fysieke servers kan dit een goed moment zijn om migratie naar de Cloud te overwegen. De server moet dan niet mee verhuisd worden en je nieuwe locatie zal meteen aangepast zijn aan de toekomstige IT-verwachtingen.


CONCREET AAN DE SLAG?

Wij hielpen al meerdere bedrijven zoals onder andere VAR  zorgeloos verhuizen. Laat ons weten waar jullie nog mee strugglen via +32 2 282 08 08 of info@userfull.be en we komen vrijblijvend tot bij jullie om te bekijken hoe we jullie kunnen helpen.


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven