Artikels

Verschillende apparaten vanop afstand beheren en updaten

Meer en meer werken wij met microcomputers en IoT-apparaten zoals bijvoorbeeld een raspberry pi. Ze zijn handig in gebruik, multi-inzetbaar en ecologisch interessanter dan fysieke servers of computers voor specifieke taken.

Al snel heb je een honderdtal apparaten in gebruik en sta je voor een nieuwe uitdaging: hoe ga je deze apparaten beheren en up-to-date houden vanop afstand? Een uitdaging waar onze stagiair Hannes zich 14 weken in mocht verdiepen.

Onderzoek naar verschillende tools

Hannes ging meteen van start en ontdekte na wat research een gebruiksvriendelijk platform waarmee je vanop afstand snel connectie kan maken met bijvoorbeeld verschillende raspberry pi toestellen.

Het platform is eenvoudig te gebruiken, schaalbaar en beschikt over een zeer overzichtelijk dashboard. Je kan hier bijvoorbeeld notificaties, live alerts, een kaart waar de geregistreerde apparaten zich bevinden enz. terugvinden. Via de tab updates kan je vervolgens updates aanmaken, uitvoeren en opvolgen in een update flow.

Dashboard

Microsoft apparaten automatisch instellen vanop afstand

Daarnaast onderzocht Hannes ook hoe je Microsoft apparaten vanop afstand automatisch kan instellen. Denk maar aan het automatisch instellen van printerinstellingen of alle nodige Windows applicaties bij het aanmelden op een nieuwe aangekochte laptop.

Zo ging hij aan de slag met Microsoft Intune, een platform met remote control mogelijkheden voor Windows, Android en IOS. Hij experimenteerde met de verschillende Windows applicaties: Microsoft 365, Microsoft store apps en Windows 32 apps. Op die manier kon hij automatisch verschillende printers en laptops instellen.

Microsoft apparaten automatisch instellen via Microsoft Intune

Stage Userfull

“Bij Userfull heb ik vooral gewerkt aan de bediening van rasberry pi’s op afstand en het begrijpen en bedienen van Microsoft Intune. Je leert bij Userfull niet alleen technische kennis bij, maar ook de nodige soft skills die nuttig zijn op de werkvloer. Ook het op afstand werken en de flexibele uren waren een groot voordeel. Ik ben alvast zeer dankbaar dat ik hier stage heb mogen volgen.”

Bedankt Hannes voor je enthousiaste inzet en innovatieve kijk op dit geweldige project! Wij wensen je nog heel veel succes!

Ook benieuwd naar een stage bij Userfull? Neem een kijkje tussen onze stages en ga de uitdaging tegemoet!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven