Artikels

Aangenaam samenwerken met IT-devices

In de IT-wereld werken we achterliggend wel met computers maar we communiceren nog steeds van mens tot mens. Dat maakt het ontwikkelen van soft skills op alle vlakken zeer belangrijk. Zo proberen we goed te begrijpen wat onze klanten nodig hebben en hier de juiste feedback aan terug te koppelen. Ook bij het ontwikkelen van IT-devices denken we goed na over het aangenaam samenwerken. Hier lag dan ook de focus van Raf gedurende 14 weken werkplekleren aan de hand van mooie IoT-opdrachten.

Beleving van IT-apparaten

Bij het creëren van een duurzaam en mooi ontwerp voor een innovatief IoT-product stelde Raf een aantal vragen: Hoe moet het eruitzien? Hoe moet het aanvoelen? Moet het handig en veilig in gebruik zijn? Welke kleuren vinden jullie aangenaam? Op die manier kon hij een 3D-ontwerp ontwikkelen met behulp van 3D printing software.

Naast een 3D-print onderzocht Raf ook de gebruiksvriendelijkheid van een interface. Hoe gaan we acties op deze interface uitvoeren en besturen? Maken we gebruik van touchscreen of fysieke knoppen?

Aan de hand van deze vragen kon Raf concluderen dat fysieke knoppen het aangenaamst zijn in omgang. Zo startte hij de programmatie en detectie in C# en kan je nu aan de hand van de knoppen acties uitvoeren zoals accepteren, weigeren, omhoog, omlaag, help en stop.

Ervaring werkplekleren

Tijdens onze tweewekelijkse UF Academy, vertelde Raf ons hoe hij werplekleren heeft ervaren: “Werkplekleren is zeker geslaagd, mijn soft skills zijn op allerlei vlakken sterk gegroeid. Ook heb ik leren werken met C#, raspberry pi en mijn 3D-print skills verder kunnen aanscherpen. Daarnaast leerde ik op een verantwoordelijke manier omgaan met vrijheid. De sfeer onder de collega’s en stagiaires voelde ook zeer aangenaam aan, ze luisteren naar je en ondersteunen waar nodig.”

Bedankt Raf voor de fantastische IoT-opdrachten waar je afgelopen weken aan gewerkt hebt en wensen je nog heel veel succes met je verdere studies!

Ook benieuwd naar een stage bij Userfull? Neem een kijkje tussen onze stages en ga de uitdaging tegemoet!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, , ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven