Artikels

Userfull contentplatform

Voor welke doelgroepen schrijven we? Welke informatie zoeken ze? Hoe ga ik mijn verhaal vertellen? Kortom, als content creator ben je vandaag de dag continu bezig met het kiezen van de juiste verhaallijn, toon en informatie.

Dat willen wij anders en stellen ons de vraag: “Hoe kunnen wij nu al die verhalen in een systeem bundelen waarbij de gebruikers zelf hun eigen verhaal aan de hand van categorieën en interesses kunnen schrijven. Een soort spinnenweb met doorklikmogelijkheden waarbij iedereen op zijn of haar manier relevante informatie kan ontdekken, lezen, schrijven en eventueel later afprinten.”

Op basis van dit verhaal heeft onze stagiair Ruben een klein deel van de uitdaging aangepakt en heeft hij in een proof of concept, de UF Wiki ontwikkeld.

UF Wiki-applicatie

Ruben ontwikkelde tijdens zijn stage een UF Wiki-applicatie. Dit is een soort Wikipedia met een oneindige bron aan Userfull-informatie. Deze kan gaan van stageprojecten tot Userfull visie en missie.

Net zoals bij Wikipedia heeft Ruben achterliggend een heel systeem ontwikkeld waarbij de pagina’s aan elkaar gelinkt kunnen worden. Op die manier kan je oneindig doorklikken van het ene onderwerp naar het andere. Kortom via deze centrale hub kan je alles op je eigen manier terugvinden.

Homepage UF Wiki

Technologie Blazor

Ruben koos voor de technologie Blazor vanwege zijn leergierige eigenschap. Blazor is een webframework ontwikkeld door Microsoft waarbij je in de front-end, C-sharp kunt gebruiken in plaats van bijvoorbeeld Java-script.

“Blazor was gemakkelijk te leren, je kan blijven werken in het .NET ecosysteem en heeft handige features zoals ‘hot reload’ waarbij je wijzigingen direct zichtbaar zijn na het refreshen van je pagina. Toch was Blazor niet altijd even gemakkelijk. De technologie is nog volop in ontwikkeling, waardoor je weinig documentatie kan terugvinden. Ook zijn er nog niet heel veel forums beschikbaar en is het moeilijk te combineren met andere technologieën.”

Persoonlijke ervaring

Ruben vertelde ons aan het einde van de UF Academy dat hij enorm veel heeft bijgeleerd. Zo heeft hij het werkleven leren kennen met een consistenter uurrooster. Ook leerde hij goed plannen, communiceren en omgaan met stress.

Daarnaast vertelde hij ons met trots over zijn leergierige ervaring met de nieuwe technologie Blazor. “Ondanks alle complicaties en moeilijkheden ben ik heel blij dat ik deze technologie heb leren kennen. Door deze technologie en de ondersteuning van Userfull, heb ik mij meer kunnen opengestellen voor front-end development.”

Bedankt Ruben voor dit fantastische project en nog heel veel succes gewenst met je verdere carrière!

Ook benieuwd naar een stage bij Userfull? Neem een kijkje tussen onze stages en ga de uitdaging tegemoet!


Onderstaande categorieën behoren tot dit artikel, wil je er meer over weten? Klik er dan op door.

, ,
Wit_logo_userfull_footer

Scherpenhoek 91
2850 Boom
BTW BE 0439.828.286

Tel: 02 282 08 08
E-mail: info@userfull.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor meer nieuws

Scroll naar boven